Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Pár poznatků z programování Motoroly GM 900

 

V tomto článku nebudu popisovat přesný návod, jak naprogramovat radiostanici Motorola GM900 ale popíšu jen poznatky ze zprovozňování softwaru a programátoru.

Jako u většiny Motorol tak stejně i u GM 900 je předpokladem úspěchu v použití starého PC se sériovým portem s OS MS-DOS či Win98. Software ke GM  900 je nutné spustit v Dosu, ačkoli pod Win98 jde spustit také. Pod Win98 sw z nějakého záhadného důvodu hází různé chybové hlášky během načítání codeplugu, někdy se zastaví v půlce načítání a někdy hodí dokonce chybu komunikace. V Dosu je plně funkční. Další problém, se kterým jsem se setkal, bylo zapsání změn do radiostanice. Při nahrávání konfigurace házel sw také chybové hlášky a do stanice nešla změna zapsat. Po delším laborování jsem přišel na to, že codeplug je nutné načíst, poté editovat a editovaný soubor uložit na disk. Po uložení vypnout sw a zase ho spustit, načíst codeplug z disku a poté odeslat do radiostanice. Pak vše chodí, jak má.

Ještě jsem se chvíli trápil s funkcí scannování. Ta se zprovozní tak, že v menu CHANNEL DEFINITIONS se povolí funkce scannování (výchozí je Sca1), pak je nutné v menu SCAN vytvořit scanlist (výchozí Sca1) a do něj zadat počet kanálů, které chceme skenovat a ty konkrétní zadat do channel listu. Pak je nutné přiřadit funkci skenování příslušnému tlačítku.

To je tak ve zkratce krátký výčet problémů, se kterými jsem se potýkal. Ještě dodám, že SW k Motorole GM 900 si můžete stáhnout ZDE

 

Jan Bednář

 

 

Výsledek obrázku pro motorola gm 900